De eerste indrukken - Reisverslag uit Amman, Jordanië van Kim - WaarBenJij.nu De eerste indrukken - Reisverslag uit Amman, Jordanië van Kim - WaarBenJij.nu

De eerste indrukken

Door: Kimpiej

Blijf op de hoogte en volg Kim

30 December 2010 | Jordanië, Amman

Hallo allemaal,

waar zal ik eens beginnen met m'n verhaal?! De tijd gaat erg snel en ik heb al veel meegemaakt.
A fijn, ik zit nu in een internetcafe in de dichtsbijzijnde supermarkt. En voel me erg relaxt, want ik kom net uit een hammam. Zarqua is een kleine stad die eigenlijk aan de hoofdstad Amman vastzit. Ik verblijf in een apartement met de andere vrijwilligers. We hebben een 'huiswerkschema' en daarom heb ik gisteren met Marit tomaten-groentensoep en appeltaart gemaakt. Die vielen goed in de smaak bij de anderen, afkomstig uit Frankrijk, Italie, Zweden, Japan, Ierland en de Jordaniers waarmee we werken.

Wat ik nou voor vrijwilligerswerk doe? Ik ben al een keer in een olijvenboom geklommen, maar de andere dag bestond het werk uit een bezoek aan een olijfoliefabriek, thee drinken en kletsen... Het is vooral erg leuk en interessant om met de andere vrijwilligers en de mensen die ik ontmoet te kletsen en allerlei onderwerpen te bespreken.

Morgen vieren we het nieuwe jaar in de woestijn, dus mijn geluksballon kunnen we goed zien zweven richting de sterren. De komende dagen gaan we naar Jerash, Madaba, Dode Zee en Mount Nebo. Ik zal een hoop mooie bezienswaardigheden zien!

Laat ik mijn eerste indrukken niet vergeten: druk, meer mannen dan vrouwen op straat, de moskee zingt 5 keer per dag, veel uitlaatgassen, stoffig, palmbomen langs de wegen en vooral een heleboel gastvrijheid!
De workcamp-organizator en -leider vinden het leuk om onze vragen over het land te beantwoorden en dan krijgen we een politiek correct en een waarheidsgetrouw antwoord.

Ik hoop dat ik jullie genoeg op de hoogte heb gebracht en anders: stel je vragen gerust!
Bedankt voor alle reacties.

Liefs, Kim

• 30 December 2010 - 18:51

Denver:

Heyyy Kim,

Veel succes met alles wat je nog gaat doen daar!
    Leuk om je verhalen te lezen...
    Alvast een goede jaarwisseling en een gezond 2011 wens ik je vanuit De Lier.

x

• 30 December 2010 - 20:13

Malou:

wat heerlijk om wat van te horen! Ik ben wel heel benieuwd naar je foto's! Die maak je wel toch? Je vrijwilligerswerk klinkt als hard werken met thee drinken etc;)? Veel plezier en wens je iets moois?

Liefs en een fijne jaarwisseling lieverd:)

• 30 December 2010 - 21:45

Maarten:

Hey lieverd!

Mooi dat je het naar je zin hebt daarzo :)

Maar inderdaad..beetje theedrinken en kletsen..dan waren je eerste dates met mij zeker ook vrijwilligerswerk :P

Vragen heb ik verder eigenlijk niet. Ze vroegen van de week naar de hoofdstad van Jordanië in een kruiswoordpuzzel die ik maakte..maar die heb je dus nu beantwoord!

Veel plezier nog en tot snel!

Dikke kus!!

• 31 December 2010 - 08:46

Machtelt:

Klinkt goed kim!! Ben erg benieuwd naar je foto`s!!
    Veel plezier nog!

Liefs Machtelt

• 31 December 2010 - 12:45

Ha Kimmie!!!!:

Hier in De Lier wordt al afschuwelijk veel euro's de lucht in geknald en het is nog maar 14.00 uur..........
    Dan lijkt het mij wel fijner om in een serene woestijn de overgang naar het nieuwe jaar te vieren!!!!!!!
    Fijn dat je het zo leuk hebt!
    Je honger naar het leren kennen van andere culturen wordt gelukkig weer wat gestild.
    Geniet ervan! LIEFS, MAMS

• 31 December 2010 - 14:31

Martin Valstar:

Hoi Kim,

Leuk om te lezen dat je het erg naar je zin hebt. Jordanie is inderdaad een bijzonder land. Apart om oud en nieuw in de woestijn te vieren! Ik herken je eerste indrukken ook.

Veel plezier en geniet!

• 01 Januari 2011 - 15:20

Jolanda:

Ha Kim, leuk je verhaal te lezen! Haha, zaten er ook nog olijven in de boom? Heerlijk om oud en nieuw in de woestijn te vieren! Had ik ook graag gedaan...
    Veel plezier nog!