It's good to be back
Door: Kimpiej
Blijf op de hoogte en volg Kim
03 November 2009 | Kenia, Nairobi
it's very nice to be back!
Ik had al veel eerder aan jullie willen vertellen dat het super is om iedereen bij SOS in Buru Buru weer te zien, maar de tijd gaat zo snel!
Toevallig was afgelopen vrijdag de zogenaamde Monthly Joint activity; 40 bekende kids uit het Psychosocial Program waren er. Het was geweldig om ze allemaal weer te zien; sommige flink gegroeid en anderen gelukkig nog in leven. Zij vonden het ook heel leuk dat ik er was en de meiden hebben weer lekker door mijn blonde, gladde mzungu haar gekroeld. Een van de jongens heeft wel 300 foto's gemaakt!
De Kidsclubs bestaan nog en ze zijn zelfs belangrijker en groter geworden. De kinderen mogen namelijk doordeweeks niet meer naar speltherapie, omdat ze te veel lessen missen maar ook omdat ze anders gepest worden om het feit dat ze naar SOS gaan. Dat betekent hier namelijk dat je HIV-positief bent.
Verder heb ik de oma bezocht die zorgt voor haar 7 kleinkinderen. Vorig jaar heeft Stichting Young 'n' Strong ervoor gezorgd dat er een huisje voor haar gebouwd werd en haar eigen dak gemaakt werd. Nu verdient ze 7 euro per maand door het nieuwe huis te verhuren, waardoor zij beter voor haar kleinkinderen kan zorgen. Haar eigen huis blijft droog in de regentijd. Ze was heel blij mij te zien en uiteraard heeft ze voor me gebeden. Helaas vertelde ze ook een triest verhaal, namelijk dat de matrassen en dekens die ze vorig jaar van Stichting Young 'n' Strong kreeg, zijn gestolen! Ze heeft namelijk geen slot op haar eigen deur. Dat was ook nooit nodig, omdat iedereen in de sloppenwijk haar kent en respect voor haar heeft. Het eerste wat ik gister deed na het bezoek aan haar? Een hangslot kopen!
Uiteraard ben ik afgelopen weekend in de stad geweest om te dansen met vrienden. Het was weer ouderwets gezellig en we hadden een hoop lol.
Er wordt heel goed voor me gezorgd en op me gepast door Leah, collega's en jeugd. Ik woon in Leahs huis en dat is inmiddels m'n 2e huis geworden. En ja, ik heb ook een sleutel!
Vanuit Stichting Young 'n' Strong zou ik je graag willen updaten wat betreft het Project Shuleni. We hebben namelijk weer geld om uit te geven aan school. Het proces is echter nog niet afgerond, dus bij deze beloof ik jullie bij thuiskomst hierover te vertellen.
As woensdagavond zal een vliegtuig mij weer naar Nederland brengen. Donderdag ben ik weer thuis... de week gaat veel te snel!
Groetjes en liefs, Kim
03 November 2009 - 10:45
Peter:
Kim,
Fantastische ervaring.
Geniet lekker deze laatste dagen. Ik hoop jou en Anke snel weer eens te spreken.
groetjes -
03 November 2009 - 20:24
Mams:
Hey!
Leuk verslag, fijn dat het lukt wat te schrijven, zodat velen mee kunnen kijken met wat je doet.
Heerlijke foto's. En, ja clichè: maar Abby is flink gegroeit!!
Doe je iedereen de groeten van ons? Kuzzzz tot donderdag en goede reis. XXXX