Update update - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Kim - WaarBenJij.nu Update update - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Kim - WaarBenJij.nu

Update update

Door: Kimpiej

Blijf op de hoogte en volg Kim

02 Juni 2007 | Kenia, Nairobi

Het is al weer even geleden dat jullie iets over mij in Kenia hebben kunnen lezen en er is al weer veel gebeurd, dus hier komen hoogtepunten dan:

Zaterdag de 19de hoorde ik 3 keer mijn naam in twee verschillende clubs en werd er ook nog een Happy birthday-nummer gedraaid voor mij. Een jarige mzungu in Kenia was toch wel bijzonder!
Thuis had Anke slingers en ballonnen opgehangen enne ik heb zelfs kaarsjes in een cake uitgeblazen! Dat was lang geleden…
’s Middags hadden we weer een Kidsclub, dit keer bij SOS zelf. Eigenlijk hadden de collega’s me willen wassen, lees: een emmer koud water over je heen gooien bij binnenkomst. Maar ze waren een keertje vrij op zaterdag (en ik geef ze zeker geen ongelijk, niet vanwege de plens water, maar wat anders). De 40 kinderen bij deze Kidsclub-editie hebben voor me gezongen, echt wel leuk!
’s Avonds zijn we dus lekker gaan dansen in town, dit keer bij Simmers, New Florida en Club Sound.

Over de Kidsclubs gesproken; ze verlopen helemaal geweldig! Er hebben er inmiddels 5 plaatsgevonden, we hebben enthousiaste kids, leuke activiteiten, gemotiveerde jeugd, oranje Kidsclub-shirts enne… We krijgen materiaal! 
Om een lang verhaal kort te maken: we hebben het SOS-protocol even gelaten voor wat het was en hebben klokkenluider gespeeld bij SOS Nederland. Afijn, de big boss was eerst niet geheel amused, maar uiteindelijk moest ie toegeven dat het best een goede actie was.
We zijn een aantal keer naar wazungu-winkelcentra/paradijzen geweest om te ‘windowshoppen’ bij speelgoedwinkels. Aan de andere kant van Nairobi lijkt het net alsof je gewoon in Europa bent.
Tijdens ene keer winkelen kwamen we een bios tegen en guess what: ze draaiden de nieuwe Pirates! Nou we er toch waren, moesten we toch echt even Johnny bekijken. We wisten alleen niet wat we hoorden toen Jack Sparrow opeens ‘Pole’ zei; dat betekent ‘sorry’ in het Swahili en zo gebruikte ie ’t nog ook!

Vrijdag 1 juni was het Madaraka-day: de Keniaanse onafhankelijkheidsdag. Eigenlijk het hele land was een dag vrij en wij dus ook. We zijn naar Paradise Lost geweest, wat werkelijk ook een beetje lost was. We gingen met de matatu naar town en van daar door naar Kiambu. Langs een grote weg werden we gedropt bij een bord Paradise Lost. We liepen de weg in en zagen een ander bord: Paradise Lost 2km… afijn, wij de weg in gewandeld en lost is lost, dus het moest wel in de ‘middle of nowhere’ zijn. Na een half uur lopen stond er een ander bord: Paradise Lost 1 3/4km… Ati? Uiteindelijk kwamen we aan in het rustige, groene en mooie paradijs mét waterval. De zon was lekker aan het schijnen, dat maakte het paradijs compleet.
’s Avonds zijn we met een aantal vrienden uit geweest. Eerst naar een bar in Buru en daarna door naar town. In de bar heb ik even inspi opgedaan om te dansen, want dat kunnen die Kenianen joh! In town probeerde ik het na te doen en gelukkig zeiden die gasten dat ik al vorderingen maak… 

Zondag 3 juni gaan we naar een stadion en guess what: Luie Hond (Nederlandse reggae band) komt optreden!  Het is onderdeel van het Sawa Sawa festival, gesponsord bij onze eigen Nederlandse ambassade. De gasten van Luie Hond (jullie zouden moeten horen hoe Kenianen dit uit proberen te spreken…) hebben samengewerkt met Keniaanse artiesten, dus ik ben benieuwd wat voor combinatie dat is.

Afgelopen week hebben we onze tickets kunnen verlengen. Ik kom nu op 12 juli om 10uur in Nederland terug. Ik ben echt heel blij dat we ze konden verlengen, want nu kunnen we nog twee weekjes reizen en chillen langs de Keniaanse kust. We willen graag Lamu, Malindi, Gede en Mombasa (jah, nog een keer!) zien.

Asante sana voor de verjaardagskaarten, mails en berichtjes, echt heel leuk om te krijgen.

Volgende keer meer over de mijn leventje en de Kidsclubs!
Groetjes en liefs uit Kenya

• 02 Juni 2007 - 17:33

Van Eeden:

Ha die Kim,
    Wat fijn dat er nu geld is! Anneke heeft de verhalen al uitgebreid verteld. Ook van jullie tijd samen in Kenia. Gaaf hoor dat je het met elkaar hebt kunnen delen. Fijn dat je nog 2 weken kan chillen. Je bent er toch, dus waarom zou je niet!?!?
    Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik was het stik vergeten. Alsnog van harte en mijn excuses.
    Ik kan eindigen met "let goed op jezelf", maar ik weet dat je dat wel doet. Dus eindig ik met een veel betere tip: GENIET ERVAN!!!!!
    Groetjes van Leonie en de andere Van Eedens

• 02 Juni 2007 - 21:21

Mams:

Haai Lieve Meid! Fijn weer een verhaal op je site. Heb je de brief van de week ook weer gevonden over het wel en wee van Westland en omstreken?
    Ik heb je verhaal weer uitgeprint voor Oma. Neem ik morgen meteen voor haar mee.
    Veel plezier bij het muziekfestival!
    En samen met Anke veel succes bij alles wat jullie doen.
    Liefs, Mams

• 04 Juni 2007 - 07:08

Laura:

Hey Kim,

De tijd vlieg zeker! 12 juli, dat is al weer best snel! Zo te lezen hadden de kidsclub een trage start, maar loopt het nu prima! Hopen dat dat na jullie vertrek ook weer voortgezet wordt!
    Veel plezier, en geniet er van!

Liefs Laura

• 04 Juni 2007 - 12:20

Natascha:

Hey Kim,

Nog een maandje, en dan is het avontuur alweer voorbij. De tijd is snel gegaan, vind je niet?

Heel veel plezier & succes nog en ik zie je binnenkort weer!

Groetjes van Natascha

• 05 Juni 2007 - 12:28

Pa:

Ha dochter van me.
    Als de kenianen Luie Hond kunnen uitspreken dan moet je naam geen probleem zijn.Dat was trouwens een goede en gedurfde zet om naar SOS nederland te gaan.Heel goed!!!We zijn blij voor jullie dat het zo geweldig loopt.Complimenten zijn op z`n plaats.Nu maar hopen dat jullie werk wordt voortgezet als je straks weer thuis bent.
    Paradise Lost was even echt Lost voor jullie.Het zal wel echt mooi zijn geweest.
    Goed,misschien tot zondag en succes nog deze maand.
    Pa